Janneke van der Burgh

Mijn interesse in fotografie ontstond toen mijn vader naar Parijs was gefietst en daar foto's maakte, en ik mocht helpen bij het ontwikkelen van de foto's. Thuis hadden we een donkere kamer gemaakt, en de herinnering aan de geur van chemicali├źn en de opdoemende beelden in de afdrukbakken heeft indruk op me gemaakt. Ik herinner me nog levendig de opwinding van het wachten op de volgende foto, vooral toen het een wc was die als foto verscheen. Juist die eenvoudige onderwerpen onthulden vaak een fascinerend spel van lijnen en vormen.

En ook na deze ervaring trof ik mijn beide ouders regelmatig met fototoestel en ontstonden er inspirerende beelden, die mij bewuster maakte in de manier van kijken.

Fotografie is voor mij meer dan alleen het vastleggen van beelden; het is een uitnodiging om even stil te staan en met aandacht te kijken. Net zoals ik dat deed in onze thuis gemaakte donkere kamer en toen ik keek naar de inspirerende beelden, daag ik mensen uit om de wereld om hen heen bewuster te observeren. 

JANNEKEVANDERBURGH.JPG