2023: Dorpshuis de Leeuw Garmerwolde

Fotogroep Garmerwolde exposeert in Dorpshuis de Leeuw in Gamerwolde

Leden van fotogroep Garmerwolde verzorgen sinds eind mei 2023 het werk aan de muur van Dorpshuis de Leeuw in Garmerwolde. In deze doorlopende expositie zijn de thema's 'Garmerwolders', 'Stadsweg' en vrij werk te zien. In het café hangen portretten van (oud)Garmerwolders, beeltenissen van markante dorpsbewoners die voor velen in het dorp herkenbaar zullen zijn en herinneringen zullen oproepen. De foto's zijn gemaakt door Margriet de Haan en Joke de Jong.

Binnenkort zal er in de gang van het dorpshuis een fotoserie te zien zijn over de Stadsweg. Foto's die een mooi beeld geven over de ontwikkeling ervan: de situatie voor en na de verbreding ten behoeve van snel fietsverkeer tussen Ten Boer en de stad Groningen.

In de grote zaal hangt werk van Ton Ensing: drie muziek- en drie museumfoto's, allemaal in zwart-wit. Bassist Javi Navarro van de band van americana singer-songwriter Eilen Jewell tijdens een optreden in de Amer in Amen, Drenthe. Gitarist Randy Michaels van de band van Mattiel in Vera, Groningen. En concertgangers bij het optreden van Ane Brun tijdens het Lowlands-festival. Aan de andere kant hangen foto's gemaakt in het Stedelijk Museum in Amsterdam, het Centre Pompidou in Metz en het Guggenheim Museum in Bilbao.

De foto's zijn te zien tijdens de openingsuren van het dorpshuis. U bent van harte welkom.

Dorpshuis de Leeuw
Oude Rijksweg 6
9798 PA Garmerwolde

Joke de Jong, Margriet de Haan en Ton Ensing.